Tuesday, January 17, 2023

Expiditionsrapport från Sista Solen Jan 16 | AD&D 1e BTB

Ett par dagar har gått sedan vi var senast i dungeonen. Vi har inte tillgång till våra rikedomar i banken och våra resurser håller på att ta slut. Vårt enda val tills vi lyckas att hitta en väg tillbak till vår värld är att återvända till dungeonen för att kunna livnära oss. 


Vi var färre än förra gången, magikern don Anciovi och Sam återvände alldeles för skadade och behövde vila i en vecka till förens de var redo att äventyra igen. 


Jag och den andra alven tog täten. Människor är alldeles för klumpiga och högljudda, vi två kunde överraska fienden enkelt. Vi smög oss på tolv orker som vilade i ett rum. Den andra alven använde sig utav svartkonst för att söva ner åtta utav dem medans jag sköt två miss kalkylerade skott och missade de resterande fyra orkerna.



Det var några äventyrare som tjafsade emot några gula stora vättar, argumentet blev våldsamt och de mördade en utav dem medans de andra vättarna flydde. Jag fick en bok och penna av dessa äventyrare för att anteckna deras “hjältedåd” som att skjuta råttor, slå ihjäl kaniner, vandalisera varelsernas hem och stjäla deras skatter samt att terrorisera deras betjänt. Dem betalade bra så jag accepterade jobbet. 


Det var inte mycket som skedde under detta äventyr, vi utforskade mest. Äventyrarna är kraftfulla jag förstår inte varför de inte gick ner till djupare nivåer av dungeonen, de skulle säkert ha hittat mer skatter där än vad de fick från att terrorisera och plundra de oskyldiga varelsers hem som bor i dungeonen. Vi gick runt där i ungefär sex timmar, det var inte mycket vi hittade. Ett par krossade statyer, lite monster här och där men däremot hittade vi en del skatter, Alven Elvelina upptäckte en gömd dörr där vi hittade en säck med 250 guld och 100 platinum.



Vi kom fram till ett rum med en stängd dörr, Elvelina klarade inte av att dyrka upp låset så Targamesh, krigaren sparkade upp dörren. Smällen väckte upp ett kraftfullt eld monster, tappert slogs riddaren Ulric, prästen Kennet och Targamesh mot det här monstret. Ulric klarade inte av eld monstrets hetta och svimmade, Targamesh blev rasande och lyckades få in ett ordentlig hugg med sitt magiska svärd och dräpte monstret. Dessa äventyrare riskerade sina liv för enbart 250 mer guld. Vi bestämde oss för att bege oss tillbaka för att återhämta oss och försöka igen om ett par dagar.


No comments:

Post a Comment

"Rufus' Hemfärd" Expiditionsrapport från Sista Solen 16/2 | AD&D 1e BTB

 Dag 36 i denna mytomspunna värld och vi beger oss tidigt iväg för att claima våra grottor som förhoppningsvis ska ha någon form av malm i s...