Monday, January 23, 2023

Expeditionsrapport Jan 20 | AD&D 1e BTB

 Mycket har hänt de senaste dagarna, vi har fått reda på att vi är från denna världen. Kyrkan i staden har haft visioner om våran präst Kenneth mer än så vet jag inte. Kenneth fick en gåva av prästerna i kyrkan, han fick en lampa som aldrig slutar att lysa. 


Det var dags för att åka ner i dungeonen igen. Idag skulle vi gå djupare ner och utplåna en orkklan för deras skatter. När vi var nere dungeonen ledde en annan ork vägen till de andra orkernas bas, på vägen berättade orken Antonio om en osynlig labyrint. 


Planeringen tog en lång tid, alla var inte enade över hur vi skulle ta ut orkerna, tillslut kom vi fram vi står i en C formation runt dörren och tvingade dem till att springa till oss genom att kasta projektiler. Targamesh sparkade upp dörren och vi upptäckte att en dörr var öppen, vi antog att en del av orkerna sprang runt om för att flankera. Vi tog ut orkerna i rummet och då resten var uppdelade var det en enkel vinst för oss. 





Vi gick vidare till ett rum som orkerna barrikerade från andra sidan, den mäktiga Targamesh är trött på dessa stängda dörrar och sparkar upp dörren, dörren flyger av och orkerna ser förskräckta ut medans de ser detta. Orkernas ledare inspirerade dem till att fortsätta kriga in i döden men det var över för dem. Vi hade strategiskt övertag med att ha backat in dom i ett hörn, vi kunde enkelt bombardera dem med pilar då dem stod i en återvändsgränd och inte kunde försvara sig själva. 


Vi utforskar rummet och vi hittar en del guld men även deras ledares magiska svärd. Under tiden går Vanya iväg från partiet och allt vi hör är ett skrik, jag springer emot skriket och jag ser vanya ligga på marken med tre orker, däribland dom står Antonio. Vi har blivit lurade till att ta ut deras fiender och sedan huggna i ryggen. Jag gör mitt bästa för att distrahera dem så att resten av våra kompanjoner hinner ikapp men det är försent. 


Resten av tiden i dungeonen letade vi efter vanyas kidnappare, när vi hittar Antonio och hans vänners läger ser vi vanyas styckade kropp rotera över grillen.



Sessionsrapport av: Aldin


No comments:

Post a Comment

"Rufus' Hemfärd" Expiditionsrapport från Sista Solen 16/2 | AD&D 1e BTB

 Dag 36 i denna mytomspunna värld och vi beger oss tidigt iväg för att claima våra grottor som förhoppningsvis ska ha någon form av malm i s...